İSTANBULDA NEREYE GİDİLİR? GEZİ VE KONAKLAMA İMKANLARI

İstanbul 16. yüzyıldan beri medeniyetlerin tek bir noktada birleştiği bir tarihi kenttir. Apayrı güzellikleri gezilecek onlarca yeri müzeleri, camileri, parkları, sarayları ile ünlüdür. Her yerden rahatlıkla ulaşım sağlanabilir. Oldukça büyük ve metropol bir şehir olması konaklama yapılabilecek şehir içi otellerin sayısını da arttırmıştır. İstanbul’da gezilecek yerler Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Galata kulesi, Kapalı Çarşı, Yeraltı Sarnıcı, Dolmabahçe Sarayı, Süleymaniye Camii, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Müzeleri ziyaret edilebilir.

İSTANBULDA GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLER (CAMİİ, MÜZE, ÇARŞI, KULE, SARAY, SARAY, PARK)

İstanbul’a gidecek herkesin görmesi gereken Bizans müzesi günümüzde cami olarak kullanılan Ayasofya Camii, 6 farklı minareye sahip olan Sultanahmet camii, Bizans kulesi olarak kullanılmış ancak günümüzde restoran görevi gören Galata Kulesi ziyaret edilebilir. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin gelerek her yılı ziyarette bulunduğu farklı ürünlerin satışının yapıldığı kapalı bir mekan içerisinde sembolize edilmiş Kapalı Çarşısı farklı süsleme ve işleme sanatı ile Osmanlıya ait olan Dolmabahçe Sarayı, 542 yılında restore edilmiş olan el değmemiş Yerebatan Sarnıcı ile popülerliğini koruyor.

Tarihi Kapalı Çarşı olarak bilinen çeşitli yöresel kıyafetlerin ve yiyeceklerin satıldığı Mısır Çarşısı, 16. yüzyıldan günümüze kadar ulaşmış Süleymaniye Camii, Osmanlı Devleti’nin dönemini yansıtan saraya Topkapı Sarayı müzesi ziyarete açıktır. Sakin tabiatıyla ünlü Gülhane Parkı, Panoramik manzaraya sahip olan Rumeli Hisarı, Eskiden bir hipodrom olarak kullanılmış Sultanahmet Meydanı dinlenme alanı olarak tercih edilebilir. Çocuklu ailelerini rahatlıkla gelerek keyifli dakikalar geçirebileceği özel dinlenme ve parkur alanları bulunan Emirgan Korusu, Türkiye’deki farklı bölgelerin mini minyatürünün sergilendiği Minyatür Park.

Tarihe kaynaklık eden deniz kıyısında bulunan Beylerbeyi Sarayı, Osmanlı saray müzesi barındıran Yıldız Parkı da ziyaret edilebilir. Anıt mezarları ile ünlü Eyüp Sultan Camii, tekne ile gidilerek ziyaret edilebilen denizin ortasındaki ikonik Ada olan Kız Kulesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Pera Müzesi çocukların severek zaman geçireceği ve İstanbul Akvaryum alanı ile de ün yapmıştır.

 

İSTANBUL AYASOFYA CAMİİ

İstanbul Ayasofya Camii Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş eski bir Katedral yapıdır. 1453 yılında İstanbul’u fethedildikten sonra bu ismin taşımaya başlamıştır. Fatih Sultan Mehmet burayı İstanbul’a aldıktan sonra Ayasofya’yı cami yapmıştır. Yapının minare alanları ise Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. 1935 yılında müze olarak kullanılmaya başlayan Ayasofya 2020 yılında ibadethane olarak kullanılmaya devam etmiştir.

İSTANBUL TOPKAPI SARAYI MÜZESİ

İstanbul’un simgelerinden Topkapı Sarayı müzesi tarihi Yarımada’da bulunuyor. İstanbul’un fethinden sonra inşa edilmiştir. 400 yıldır burada hüküm süren Osmanlı’nın simgesini barındırır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müzesi Topkapı Sarayı 300.000’den fazla arşiv belgesine sahip bir saray müzesidir. İçerisinde Köşk bahçesi alanı, Has oda, Harem bölümü yer alır. Padişahların kıyafetleri portreleri burada sergilenir.

İSTANBUL YEREBATAN SARNICI

İstanbul’un popüler uğrak mekanlarından biri ise Yerebatan Sarnıcıdır. Bizans döneminde inşa edilmiş olan Sarnıç imparator Justinanus emri üzerine inşa edilmiştir. O dönemlerde su ihtiyacını karşılamak için kullanılmıştır. Güzelliği ile göz dolduruyor. Yerli yabancı pek çok kişinin ziyaret ettiği bu alanda sanat dünyasına dair konserlerde verilmiştir.

İSTANBUL SULTAN AHMET CAMİİ

İstanbul’un popülerliğini ön plana çıkaran Sultanahmet Camii meşhur işlemeleri ile ünlüdür. Yerli ve yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapar. Yabancı turistler için ise burası mavi cami olarak biliniyor. İznik çinisi ile döşenmiş masmavi görüntüsü ile muhteşem bir mimari yapı oluşturuyor. 17.yüzyılda Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Sedefkar Mehmet Ağa tarafından inşa edilmiştir. İstanbul’daki en büyük camiler arasında yerini alır.

İSTANBUL GALATA KULESİ

Yıl içerisinde çok sayıda turistin konakladığı Galata kulesi İstanbul’un siluetini oluşturan önemli mekanlar arasındadır. Bizans imparatoru Justinanus tarafından inşa edilmiştir. 1340’lı yıllarda yapılmış onarım çalışmaları 1967 yılını bulmuştur. Yaz-kış ziyarete açıktır.

İSTANBUL BOĞAZI

İstanbul’da deyince ilk olarak akla İstanbul Boğazı gelir. Marmara Denizi ve Karadeniz’in birleştiği noktada bulunur. Anadolu ve Rumeli Hisarı’nın olduğu noktada boğaz turu yapmak isteyenlere gidiş ve dönüş şehir hatları eşlik eder. Tek yön boğaz sefer turları da düzenlenmektedir.

İSTANBUL KIZ KULESİ

Boğaz manzarası eşliğinde Kız Kulesi’nin görüntüsü milattan önce 341’li yıllara dayanır. Efsanelere konu olmuş olan bu kule İstanbul fethinden sonra yıkılmış yerini ahşap olarak yaptırılmıştır. Ahşap olduğu için yangına dayanamayarak 1725 yılında yeniden inşaatı tamamlanmıştır.

İSTANBUL’DA NEREDE KALINIR? OTEL, HOTEL, PANSİYONLAR

İstanbul’a gelerek burada birkaç gün geçirecek olanlar için yerli ve yabancılara özel konaklama alanları bulunuyor. Avrupa Yakası’nın pek çok bölümünde popüler otellere rastlanabilir. İstanbul Bungolov evler daha çok dağlık alanlarda ve şehir merkezinden uzak alanlarda bulunabilir.Turistik alanlar olan Taksim, Sultanahmet ve Beşiktaş’a bu oteller aracılığı ile daha olunabilir. Boğaz manzaralı olan otellerde tercih edilebiliyor. Konum itibariyle daha çok havaalanına yakın oteller, butik oteller ya da pansiyonlar tercih edilebilir. Pek çok otelin SPA imkanı da bulunabiliyor. İstanbul’da tercih edilebilecek oteller Hilton Garden, Ramada Plaza, The Green Park, Hotel Suadiye, The Haze Karaköy, Park Dedeman, Bostancı Mini Suit Otel sayılabilir.

 

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.