KAYSERİ DE NEREYE GİDİLİR? GEZİ VE KONAKLAMA İMKANLARI
Kayseri kalabalık nüfusu ile 14. sırada yer alan hem ticaretin hem de sanayinin bulunduğu bir ildir. Erciyes Dağı’nın eteklerine kurulmuştur. Kadir Has şehir stadyumu Kayseri tramvayı, Bürüngüz camii, Hunat hatun külliyesi ve Kayseri kalesi ile ünlüdür. Tarihi kaynaklık eden en eski şehir merkezleri arasında yerini bulur. Söylenenlere göre İpek yolunun güzergahı da buradan geçer. Kayseri’yi popüler yapan mekanlar arasında; Kültepe antik kent alanı ile Hititlerin ilk yerleşim yeri olma özelliği taşır. Şehirleri ile ünlü olan bu ilde pazar şehir alanında Karum adı verilen bir antik şehir bulunur. Yapılan kazılar sonucunda Hititler dönemine ait çivi yazıları dahi bulunmuştur. Tarihi kaynaklarda Hititlerin, Selçukluların, Asurluların, Osmanlıların ve Bizanslıların da bu bölgede yaşadığını söylüyor. Gezilecek yerleri ve yiyecekleri ile de ünlü olan Kayseri’de konaklamakta ucuza yapılabiliyor. Turizm merkezi olarak kabul edilen Erciyes Kayak merkezi kış aylarında binlerce turisti ağırlıyor. Kayseri’de gezilebilecek saat kulesi 2. Abdülhamit dönemini yansıtıyor. Mustafa Kemal Atatürk bu saat kulesinin olduğu yerden halka seslenişte bulunmuştur.
KAYSERİDE BUNGALOV EVLERİ, KONAKLANACAK TESİS ALANLARI
Kayseri’ye giderek burada doğal yapıları görmek için hafta sonunu ayırmak isteyen bir kişinin konaklayacağı pek çok alan bulunur. Şehir merkezinde ya da şehir merkezinden uzakta çeşitli otel ve otel alanları bulunur. Kayak merkezinin yakınında çok sayıda konaklama alanları mevcuttur. Bunun dışında kayak otellerinin yanında daha ekonomik seçeneklerde bulunur. Tam ya da yarım pansiyonlar tercih edilebilir. Ailelerin kalabileceği özel otel alanları, SPA merkezleri ya da termal alanlarda çok sayıda il içerisindeki alanlara yayılır. Kayseri Bungalov ev arayışında olanlar için Resort otel olarak tasarlanmış Kuşçu Tatil köyünü tercih edebilir. Bunun dışında popüler olarak dağ ve bağ evleri de mevcuttur. Kayseri Yahyalı Köşkte ağaçlar içerisinde tek tip evler Bungalov’a yakın bir seyahat fırsatı sunar. Kapuzbaşı Şelalesi’nin olduğu bölgede yer alan köşk evleri de Aladağ Milli Park içerisinde bulunur. Tek tip Bungalov’a benzeyen ahşap yapılar Kayseri Bungalov evlerden beklenen performansı kişiye sunar.
KAYSERİ KALESİ
Kayseri Kalesi Roma dönemine ev sahipliği yapmış özel olarak surlara günümüze kadar saklanmış bir tarihi alandır. Geçmiş medeniyetlere kaynaklık ettiği için daha çok ziyaretçi kabul ediyor.
KAYSERİ ZAMANTI IRMAĞI
Zamantı Irmağı Kayseri’nin Erciyes bölgesinde bulunan bir popüler ırmaktır. Endemik balık türlerinin tek bir noktada buluştuğu rafting sporunun da yapılabildiği bir doğal güzelliktir.
KAYSERİ YEDİGÖLLER
Yedigöller Kayseri’nin eşsiz doğal manzarasını tek bir alanda buluşturan bölgedir. Kaya tırmanışından hoşlananlar için en doğru alan olarak kabul edilir. Yamaç paraşütçülerine ev sahipliği yapar. Kampçılar burada rahatlıkla yerleşke oluşturabilir.
KAYSERİDE GEZİLECEK TARİHİ MEKANLAR
Kayseri’de gezilecek yerler arasında Atatürk evi müzesi milli mücadele müzesi ve Kayseri arkeoloji müzesi ön planda yer alır. Kültürel ve sanatsal aktivitelerin en bol ve yoğun şekilde görüldüğü bu ilde doğal manzaralara rastlamakta mümkündür. Popülerliğini günümüzde de koruyan Eski Roma dönemine ait olan Kayseri Kalesi mimarlıkta bir devrim olan saat kulesi, anıt mezar niteliğindeki döner Kümbet alanı ile de göz dolduruyor. Geçmişimizde Selçuklu ve Anadolu dönemine hitap ederek doğallığını koruyan Selçuklu uygarlığı müzesi de görülmeye değerdir. Kapuzbaşı Şelalesi, Sultan Sazlığı, Külliyeleri ve camileri ile de ünlüdür. Ağırnas yeraltı şehri görülmeye değerdir. Alışveriş yapmayı sevenler için bir uğrak mekan Kayseri Kapalı Çarşı pazar alanı olarak değerlendirilir. Yeraltı şehirleri, medreseleri, kümbetleri, doğal parkları, milli park alanları ile ünlü olan bu şehri gezip görülecek ve tadılacak lezzetleri oldukça fazladır.
KAYSERİ ETNOGRAFYA MÜZESİ
Kayseri Etnografya Müzesi Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait sergilerin yapıldığı bir Konak alanıdır. Evliya Çelebi bu konaktan eserinde bahsetmiştir. Kayseri’de bulunan 1419 yılında yapılmış olan Etnografya müzesi Güpgüpoğlu konağı olarak anılıyor. 18.yüzyılda yapılan eklemelerle günümüzdeki haline kavuşmuştur. İçerisinde misafir odası, Harem konaklama alanı, gelin odası yeniden tasarlanmış ve günümüze gelerek Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırılmış alan olarak ziyaretçilere açılmıştır.
KAYSERİ ERCİYES DAĞI KAYAK MERKEZİ
Erciyes Dağı kayak merkezi Kayseri’nin simgesi olarak Türkiye’deki en büyük 5. dağı olma özelliğine sahiptir. İç Anadolu bölgesi’nde ise birinciliğini koruyor. Her mevsim gidilebileceği gibi özellikle kış sezonunda ön plana çıkıyor. Doğal yapı olarak Kapadokya’nın oluşmasına vesile olmuş olan sönmüş volkan alanı hiç erimeyen karı nedeniyle beyaz dağ olarak Hititlerin korunmasına alınmıştır. Türkiye’den ve dünyadan özellikle dağcılık, atlayıcılık, buzul tırmanıcılığı ile ilgilenen kişilerin tatil için ya da profesyonel spor için kullandıkları bir alandır. Yaz aylarında Trekking turları düzenlenir. Kışları ise daha çok yürüyüş ve dağcılık üzerine kuruludur.
KAYSERİ EĞLENCE MERKEZLERİ
Kayseri geçmiş dönemlere tanıklık ettiği gibi günümüzde ailelerin ve çocukların zaman geçirebileceği özel alanlarda sunuyor. Mazakaland eğlence merkezi 2013 yılında kurulmuş çocuklu aileleri gezi yapabilmesi için özel bir alan sunulmuştur. Anadolu Harikalar Diyarı alanı 22 farklı eğlence noktası ile hem büyüklere hem küçüklere gezi yapılabilecek özel bir alan oluşturur. Kayseri hayvanat bahçesi bakanlık tarafından koruma altına alınmış özel hayvanların tek bir noktada bir araya gelip geldiği bölgede 180 dönümlük bir arazi üzerinde kurgulanmıştır. Çocukların ve gençlerin her yaştan insana hitap edebilecek Kayseri Şirin Aquapark alanı da popüler mekanlar arasındadır.